Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. listopadu
Stíny 26. listopadu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 26 Listopad 2020 09:45

Vyloupil Superba

Policisté pátrají po pachateli, který se v Nových Syrovicích vloupal do zaparkovaného vozidla a majiteli způsobil škodu přibližně za patnáct tisíc korun. Ke spáchání činu došlo v noci z pondělí 23. listopadu na úterý. Pachatel se po rozbití skleněné výplně dostal do automobilu Škoda Superb a odcizil kufřík s nářadím a odložené zavazadlo, ve kterém byly mimo jiné také platební karty. Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a provedli v lokalitě šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Naměřili mu téměř dvě promile

Policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu jednačtyřicetiletému muži, který řídil auto opilý, jízdu nezvládl a havaroval. V pondělí 23. listopadu přijali policisté po šesté hodině večer oznámení, že se v Moravských Budějovicích pohybuje v lokalitě ulice K Cihelně vozidlo, jehož řidič jede nebezpečnou jízdou.

Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Stojící podezřelé vozidlo policisté nalezli a dopadli i řidiče, který z něho vystoupil. Řidič byl pod vlivem alkoholu, kdy mu policisté při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,98 promile alkoholu. Provedeným šetřením policisté zjistili, že řidič při projíždění křižovatkou nezvládl řízení a narazil do kovové brány oplocení. Poté s vozidlem odjel o kousek dál, kde vozidlo odstavil. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Na vozidle a oplocení vznikla předběžně vyčíslená škoda čtyřicet tisíc korun. Řidiče policisté zadrželi a skončil v policejní cele. Následně mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 02 Prosinec 2020 18:42