Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. listopadu
Stíny 18. listopadu PDF Tisk Email
Středa, 18 Listopad 2020 08:37

Vloupání do domu

Třebíčští policisté prověřují případ vloupání do rodinného domu, ke kterému došlo ve čtvrtek 12. listopadu v obci Červená Lhota. V době mezi půl šestou a sedmou hodinou večer pachatel vnikl do domu, který prohledal. Odcizil mimo jiné notebook, digitální fotoaparát, finanční hotovost a platební kartu. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla předběžně vyčíslena na částku přes pětadvacet tisíc korun. Policisté místo činu ohledali, provedli šetření a vše zadokumentovali. Případ prověřují pro podezření ze spáchání tří trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý šestatřicetiletý muž z Brněnska, který řídil v Třebíči vozidlo, i když to má zakázáno. V pátek 13. listopadu jel ve směru od ulice Bráfova na Purkyňovo náměstí. Po jedenácté hodině dopoledne automobil Opel Vectra zastavili policisté.

Provedli kontrolu a zjistili, že má řidič od konce letošního října uložen soudem trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do léta roku 2022. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou odmítl a dopustil se tak závažného dopravního přestupku. Dechová zkouška u něho byla negativní. Muž již v další jízdě nesměl pokračovat. Policisté sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidič se dopustil dvou trestných činů

Ze spáchání dvou trestných činů je podezřelý osmačtyřicetiletý muž, který řídil vozidlo s více než jedním a půl promile alkoholu a navíc přes uložený zákaz. V sobotu 14. listopadu jel po deváté hodině dopoledne s automobilem Fiat Marea v Moravských Budějovicích po silnici na ulici Chelčického, kde ho zastavila hlídka. Policisté provedli kontrolu a zjistili, že má muž od letošního září na základě rozhodnutí městského úřadu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku. Dále provedli policisté u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,69 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. V další jízdě již opilý řidič nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Případ policisté prověřují.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 24 Listopad 2020 07:49