Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. listopadu
Stíny 3. listopadu PDF Tisk Email
Úterý, 03 Listopad 2020 07:55

Jel zdrogovaný, bez techničáku a ještě rychle

V sobotu 30. října odhalili policisté v Jaroměřicích nad Rokytnou řidiče, který jel v obci rychlostí přes sedmdesát kilometrů za hodinu. Policisté automobilu VW Bora zastavili po osmé hodině večer na ulici Poděbradova. Při kontrole zjistili, že vozidlo je vyřazeno z provozu a nemá sjednané povinné ručení. Dechová zkouška byla u čtyřiatřicetiletého řidiče negativní, test na zjištění ovlivnění návykovou látkou ale ne. Test byl pozitivní na amfetamin a marihuanu. Další jízdu policisté řidiči zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání dopravní přestupků, které policisté šetří.

Řídil a měl téměř dvě promile

V sobotu 31. října jel po páté hodině ráno v Třebíči po Žerotínově náměstí dvacetiletý řidič vozidla Škoda Felicia. Na automobilu chyběly registrační značky a vozidlo bylo ve špatném technickém stavu.

Vozidlo zastavili strážníci a na místo byli přivoláni policisté. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,7 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Muž nepředložil řidičský průkaz a policisté zjistili, že ho ani nikdy nevlastnil. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují. Dále se řidič dopustil přestupků na úseku dopravy.

 

Řidič byl pod vlivem drog

Policisté zastavili včera řidiče, který byl pod vlivem drog. Jednačtyřicetiletý muž jel v neděli 1. listopadu s vozidlem Škoda Fabia po silnici ve směru od Třebíče na Vladislav a před jedenáctou hodinou dopoledne ho zastavila hlídka. Policisté provedli u řidiče test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na amfetamin a marihuanu, požití drog i přiznal. Lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit a dopustil se tak dalšího přestupku. Řidičský průkaz muž nepředložil. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy, které policisté šetří.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 06 Listopad 2020 13:28