Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. října
Stíny 26. října PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Říjen 2020 00:00

Nezvládl řízení a skončil v poli

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v pátek 23. října v 15:05 hodin oznámení o dopravní nehodě motocyklisty. Nehoda se stala na silnici III/36064  v katastru města Třebíč.  Šestadvacetiletý řidič motocyklu projížděl  po silnici  na motocyklu od obce Slavice k obci Mikulovice a při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost zejména svým schopnostem, vlastnostem motocyklu, dopravně technickému stavu komunikace a dalším okolnostem, které je třeba předvídat a vyjel mimo komunikaci do pole. Při dopravní nehodě  došlo k lehkému zranění řidiče, který byl na místě ošetřen posádkou vozidla zdravotnické záchranné služby  a poté byl odvezen k vyšetření do nemocnice v Třebíči. K jinému zranění osob nedošlo. Došlo pouze k hmotné škodě na  motocyklu ve výši 20 000 korun. Policisté u motocyklisty provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem.  Věc dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Třebíč.

Tři a půl promile za volantem už ráno

Policisté z obvodního oddělní Třebíč v rámci běžného výkonu kontrolovali v pátek 23. října krátce po desáté hodině dopoledne v Třebíči řidiče osobního vozidla Škoda Octavia.

Řidič s vozidlem projížděl po komunikacích v Třebíči, a to od ulice Cyrilometodějská směrem k ulici Smila Osovského, přičemž byl  před odbočkou na ulici Zdislavina zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz s řízení vozidla. Poté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní -  3,28 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledek měla také opakovaná dechová zkouška – naměřená hodnota dosáhla  3,54 promile alkoholu v dechu. Šestačtyřicetiletý řidič s výsledky dechové zkoušky souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 30 Říjen 2020 11:43