Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. října
Stíny 7. října PDF Tisk Email
Středa, 07 Říjen 2020 07:10

Řídil pod vlivem drog

Policisté zastavili včera v Třebíči řidiče, u kterého zjistili pozitivní hodnotu na drogy. Sedmatřicetiletý muž jel v pondělí 5. října s vozidlem Škoda Octavia po silnici ve směru z ulice Bráfova třída na ulici Sucheniova a po jedenácté hodině dopoledne ho zastavila hlídka. Řidič řidičský průkaz nepředložil. Policisté u něho provedli test na zjištění ovlivnění návykovou látkou, který byl pozitivní na marihuanu. Lékařskému vyšetření se odmítl bezdůvodně podrobit. Dechová zkouška u něho byla negativní. Policisté muži zakázali pokračovat v další jízdě. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy, který policisté šetří.

Zajistili opilého

Ve čtvrtek 1. října přijali policisté v odpoledních hodinách oznámení od rodičů, jejichž nezletilou dceru v Třebíči kontaktoval neznámý muž. Muž školačku na ulici oslovil a nevhodnou formou se s ní snažil komunikovat, což odmítla, poté muž z místa odešel.

K fyzickému kontaktu nedošlo. Policisté zjistili popis neznámého muže, který poskytla dívka velmi dobrý, a začali po něm v lokalitě pátrat. Informaci předali také strážníkům městské policie, kteří byli během chvíle úspěšní a podezřelého muže vypátrali. Jednalo se o  šestašedesátiletého opilého muže. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu necelé dvě promile alkoholu. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění byl následně převezen na oddělení policie k provedení příslušných úkonů. Jednání podezřelého muže policisté šetří.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 10 Říjen 2020 08:40