Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 6. října
Stíny 6. října PDF Tisk Email
Úterý, 06 Říjen 2020 08:18

Řídil auto přes zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý devětatřicetiletý muž, který řídil vozidlo, i když to má zakázáno. V neděli 4. října jel v Jemnici s vozidlem Škoda Felicia a před devátou hodinou dopoledne ho na ulici Tyršova zastavili policisté. Provedli kontrolu a zjistili, že má řidič na základě rozhodnutí městského úřadu vysloven od letošního léta mimo jiné zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to na dobu půl roku. Dechová zkouška u něho byla negativní. Muž již v další jízdě nesměl pokračovat. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Podnapilý řídil

V sobotu 3. října jel před druhou hodinou odpoledne sedmapadesátiletý řidič vozidla Ford Galaxy v Jemnici po ulici Velká brána ve směru od ulice V Ráji. Automobil policisté zastavili a provedli kontrolu.

U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,44 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Policisté muži zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, který policisté prověřují.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pátek, 09 Říjen 2020 08:28