Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. září
Stíny 21. září PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Září 2020 00:00

Ještě k tragické dopravní nehodě u Jaroměřic

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 19. září kolem půl dvanácté oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/152 v katastru města Jaroměřice nad Rokytnou. Devětasedmdesátiletá řidička jedoucí s osobním vozidlem Mitsubishi Colt ve směru jízdy od obce Myslibořice k městu Jaroměřice nad Rokytnou začala po projetí levotočivé zatáčky předjíždět nákladní vozidlo Volvo  s návěsem v době, kdy v protisměru její jízdy jelo osobní vozidlo Ford Focus. Jeho řidička, aby zamezila čelnímu střetu s vozidlem Mitsubishi Colt, najela se svým vozidlem na pravou krajnici vozovky, kdy došlo ke kontaktu levých bočních stran obou vozidel s levým bokem tahače Volvo. Následně došlo k čelnímu střetu vozidla Mitsubishi Colt s protijedoucím osobním vozidlem Volkswagen Golf. Toto vozidlo přijíždělo za osobním vozidlem Ford Focus.

Následky dopravní nehody jsou fatální, V osobním vozidle Mitsubishi Coltt se těžce zranila jeho řidička a její třiaosmdesátiletý spolujedoucí na následky těžkých zranění na místě podlehl. Posádka osobního vozidla VW Golf, kterou tvořily dvě dospělé osoby a dvě děti, utrpěla lehká zranění. Řidiči zbývajících dvou vozidel zraněni nebyli.

Silnice byla po nehodě zcela uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky |integrovaného záchranného systému.  Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč. Policisté společně s kriminalisty důkladně ohledali místo nehody i havarovaná vozidla a celou událost zadokumentovali. Věc dopravní nehody si k dalšímu prověřování převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč. Policejní komisař ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Čtvrtek, 24 Září 2020 08:03