Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. srpna
Stíny 5. srpna PDF Tisk Email
Středa, 05 Srpen 2020 07:39

Opilý řidič havaroval

V pondělí 3. srpna havaroval v Třebíči s vozidlem řidič, který měl přes dvě promile alkoholu. Před polednem jel šestačtyřicetiletý muž s automobilem ve směru od ulice Řípovská k ulici Seifertova. Při průjezdu křižovatkou nezvládl řízení a narazil do oplocení a keřů u rodinného domu. Ke zranění osob nedošlo. Řidiči byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 2,29 promile alkoholu a obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Při havárii vznikla předběžně vyčíslená škoda pětadvacet tisíc korun. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopravní nehodu policisté prověřují.

Opilý odcizil mobilní telefon

V pondělí 3. srpna přijali policisté po sedmé hodině večer oznámení o odcizení mobilního telefonu z odloženého batohu, ke kterému došlo v Jemnici v areálu sportovního zařízení. Okradenému se podařilo podezřelého muže dopadnout.

Na místo vyjeli po přijetí oznámení policisté. Zjistili, že podezřelým je třiašedesátiletý muž, který byl značně opilý. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,76 promile alkoholu. Odcizený mobilní telefon v hodnotě přibližně tři tisíce korun vydal a převzal si jej zpět jeho majitel. Opilého muže policisté zajistili a odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku, který policisté dále šetří.

 

 

Řidič byl pod vlivem alkoholu

V pondělí 3. srpna odhalili policisté v Jaroměřicích nad Rokytnou řidiče, který byl pod vlivem alkoholu. Čtyřiadvacetiletý muž jel před jedenáctou hodinou večer s vozidlem po ulici K Ráji, kde automobil zastavili policisté a provedli kontrolu. U řidiče při dechové zkoušce naměřili hodnotu 1,3 promile alkoholu. Policisté muži zakázali další jízdu. Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté prověřují.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 10 Srpen 2020 16:52