Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. července
Stíny 30. července PDF Tisk Email
Čtvrtek, 30 Červenec 2020 00:00

Dopravní nehoda si vyžádala pět zraněných

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina přijali oznámení o dopravní nehodě, která se stala v úterý 28. července krátce před sedmou hodinou odpoledne na silnici III/4102 na Třebíčsku. Čtyřicetiletá řidička s osobním vozidlem Škoda Octavia projížděla silnici ve směru od obce Mastník k obci Sádek. Při řízení vozidla se řidička nechovala dostatečně ohleduplně a ukázněně, nepřizpůsobila rychlost vozidla dopravně technickému provedení pozemní komunikace, a při projíždění pravotočivé zatáčky dostala na mokrém povrchu komunikace smyk. Následně řidička přejela do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetla s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Nissan Note, které řídila sedmapadesátiletá žena. U obou řidiček policisté provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní. Při dopravní nehodě se zranilo celkem pět osob, které cestovali ve vozidlech. Všechny osoby byly převezeny rychlou zdravotnickou službou k dalšímu ošetření do Nemocnice Třebíč.

Při dopravní nehodě vznikla celková hmotná škoda ve výši 140 000 tisíc korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policistů.

 

 

Řidič pod vlivem alkoholu

Náměšťští policisté kontrolovali v úterý 28. července vozidlo, jehož řidič byl pod vlivem alkoholu. Nákladní automobil Renault zastavila policejní hlídka po sedmé hodině ráno na silnici I/23 v katastru obce Náměšť nad Oslavou. Šestapadesátiletého řidiče policisté v rámci kontroly vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, s čímž souhlasil. Naměřená hodnota činila 0,23 promile alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška byla obdobné hodnoty. Řidič na místě silniční kontroly doznal požití alkoholu. Policisté muži zakázali další jízdu. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se bude zabývat příslušný správní orgán.

 

Martin Hron

Aktualizováno Úterý, 04 Srpen 2020 07:53