Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. července
Stíny 27. července PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červenec 2020 07:03

 

Podnapilý rušil v noci obyvatele

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali na lince 158 v sobotu 25. července kolem jedné hodiny v noci oznámení, že se v Jaroměřicích nad Rokytnou na ulici Poděbradova na parkovišti u benzínové čerpací stanice se vyskytuje muž, který se zde v podnapilém stavu válí po zemi a pouští z reproduktoru hlasitě hudbu. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o dvaatřicetiletého muže a vyzvali ho k provedení dechové zkoušky – její výsledek byl pozitivní - 2,17 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k tomu, že muž s policejní hlídkou nespolupracoval a svého jednání odmítal zanechat a byl silně podnapilý, policisté ho zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění.

Silně podnapilý řidič havaroval

Policisté na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali 25. července padesát minut po půlnoci oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/411 mezi obcemi Nové Syrovice a Dešov v katastru obce Dešov.

Pětadvacetiletý řidič jedoucí s vozidlem VW Passat, po předchozím požití alkoholických nápojů, ve směru od obce Nové Syrovice nepřizpůsobil rychlost jízdy a při jízdě po rovném úseku komunikace po projetí táhlou pravotočivou zatáčkou, vlivem rychlosti a své opilosti uvedl vozidlo do smyku, který již nevyrovnal. Vyjel do protisměrné části pozemní komunikace a dále vlevo do travnatého silničního příkopu, kde pravou boční částí vozidla narazil do kmene vzrostlého stromu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Třebíči. K jinému zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle ve výši 65 000 korun. Řidič se podrobil dechové zkoušce ke zjištění hladiny alkoholu v dechu. Dechová zkouška byla pozitivní - 2,07 promile alkoholu v dechu. Pozitivní v výsledek měla také opakovaná dechová  zkouška - 2,07 promile alkoholu v dechu. Řidič požití alkoholických nápojů před jízdou doznal a nepožadoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Provedenou lustrací policisté zjistili, že řidič má zadržený řidičský průkaz. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 31 Červenec 2020 07:21