Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. června
Stíny 27. června PDF Tisk Email
Sobota, 27 Červen 2020 00:00

 

Je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů

Opilý a přes uložený zákaz řídil včera vozidlo třiašedesátiletý muž z Třebíčska. Ve čtvrtek 25. června jel před třetí hodinou odpoledne s vozidlem Peugeot v Náměšti nad Oslavou po ulici Zámek, kde ho zastavila hlídka. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 3,35 promile alkoholu. Obdobné hodnoty u něho ukázaly také opakované zkoušky. Navíc se jednalo o muže s uloženým zákazem řízení všech motorových vozidel. Letos v únoru byl totiž soudem potrestán mimo jiné zákazem činnosti na dobu dvou let. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté prověřují.

Řídil auto přes uložený zákaz

Ze spáchání trestného činu je podezřelý třiačtyřicetiletý muž z Brněnska, který řídil auto i přes soudem uložený zákaz. Ve čtvrtek 25. června jel po čtvrté hodině odpoledne s vozidlem Citroen po silnici v katastru obce Popůvky. Policisté automobil zastavili a provedli kontrolu.

Zjistili, že má řidič na základě rozhodnutí soudu od loňského jara uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do podzimu roku 2025. Řidič již v další jízdě nesměl pokračovat. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ policisté prověřují.

 

Opilého policisté zajistili

Ve čtvrtek 25. června zajistili policisté v Třebíči muže, který měl téměř tři promile alkoholu. Před jedenáctou hodinou večer ležel pod stromem na ulici Rafaelova. Devětapadesátiletý muž nebyl schopen samostatné chůze. Policisté ho zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,98 promile alkoholu.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Středa, 01 Červenec 2020 07:07