Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny O víkendu 52 dopravních nehod
O víkendu 52 dopravních nehod PDF Tisk Email
Úterý, 15 Srpen 2017 07:15

V šesti případech havarovali řidiči, kteří byli pod vlivem alkoholu

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřovali v průběhu uplynulého víkendu – tedy od pátku do neděle - celkem 52 dopravních nehod, při kterých se 31 účastníků lehce zranilo. V šesti případech policisté při šetření okolností dopravní nehody zjistili, že řidič je pod vlivem alkoholu.

Opilý řidič couval a přehlédl zaparkované auto

V neděli 13. srpna kolem osmnácté hodiny došlo v Pelhřimově k dopravní nehodě. Jednašedesátiletý řidič osobního automobilu Audi A4 při couvání na ulici Solní v Pelhřimově z parkoviště od tamního baru a přehlédl za sebou stojící osobní automobil Škoda Rapid. Do tohoto vozidla narazil a poškodil jej. Policisté provedli na místě u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,95 promile alkoholu v dechu. Opakované dechové zkoušky byly také pozitivní – 1,87 promile alkoholu v dechu a 1,88 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Při nehodě se nikdo nezranil. Policisté řidič zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 55 000 korun.

Narazil s vozidlem do betonového mostku – řídil opilý

Policisté  integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali v sobotu 12. srpna půl hodiny před půlnocí oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici III/3997 na Třebíčsku. Jednadvacetiletý řidič s vozidlem Renault jel po silnici ve směru od centra obce Koněšín k obci Studenec. Při jízdě po rovném úseku komunikace vyjel mimo silnici do příkopu, kde narazil do betonového mostku. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, jejíž výsledek byl pozitivní - 1,74 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška měla také pozitivní výsledek - 1,71 promile alkoholu v dechu. Řidič vozidla doznal požití alkoholu před jízdou. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle v celkové výši 10 000 korun. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Dana Čírtková