Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny V Třebíči bude uzavřena frekventovaná ulice
V Třebíči bude uzavřena frekventovaná ulice PDF Tisk Email
Neděle, 23 Duben 2017 00:00

Řidiči projíždějící městem Třebíč se musí od pondělí 24. dubna připravit na výrazné dopravní komplikace, které s sebou přinese úplná uzavírka úseku silnice I/23 v ulici Bráfova třída.

Harmonogram stavebních prací souvisejících s rekonstrukcí této frekventované silnice počítá s rozdělením na dvě etapy, kdy první etapa začne v pondělí 24. dubna a skončit by měla 30. června letošního roku. V rámci této první etapy bude úplně uzavřena Bráfova třída, a to od křižovatky s ulicí Nádražní (od budovy okresního soudu) až po křižovatku s ulicí Husova. Druhá etapa by měla začít 1. července a skončit 31. července letošního roku.

V souvislosti s uzavírkou frekventované ulice bude v místě vyznačena objízdná trasa, která povede ulicemi Třebíče. Na této objízdné trase bude umístěno přechodné dopravní značení. Apelujeme proto na všechny řidiče, kteří budou projíždět městem, aby dodržovali všechny dopravní značky a chovali se ohleduplně. Na objízdné trase předpokládáme, že mohou vzniknout dopravní problémy, především v dopravních špičkách, protože průjezd těmito ulicemi provoz zpomalí. Pro tranzitní nákladní dopravu je stanovena objízdná trasa přes Jaroměřice nad Rokytnou, Moravské Budějovice a poté po silnici I/38 směrem na Jihlavu.

Obracíme se na řidiče, aby zejména při průjezdu křižovatkami dodržovali ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích, zejména pokud se jedná o ustanovení týkající se jízdy křižovatkou. Řidič nesmí vjet do křižovatky, pokud by musel kvůli situaci za křižovatkou zastavit v křižovatce. Toto ustanovení stále mnoho řidičů nezná nebo úmyslně porušuje a pak v místech frekventovaných křižovatek vznikají kolizní situace. Křižovatka je neprůjezdná, neboť ji řidiči svým bezohledným chováním zablokovali.

Na plynulost a bezpečnost provozu při uzavírce Bráfovy třídy budou dohlížet policisté a strážníci Městské policie Třebíč. Není ale v jejich silách být na místě nepřetržitě 24 hodin. Proto bude velice důležité ,aby se řidiči chovali ohleduplně a slušně.

Dana Čírtková