Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Na silnicích Vysočiny zemřelo od začátku roku pět osob
Na silnicích Vysočiny zemřelo od začátku roku pět osob PDF Tisk Email
Sobota, 08 Duben 2017 00:00

Policisté na Vysočině vyjížděli za první tři měsíce letošního roku k 825 dopravním nehodám

V průběhu prvních tří měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 825 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet dopravních nehod snížil o jedenáct procent. Letošní nehody si vyžádaly pět obětí. Celkem sedm účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo, což je výrazné snížení - o sedmdesát procent - ve srovnání se stejným obdobím roku 2016.

Dalších 205 účastníků utrpělo při nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až březen roku 2016 o 29 procent nižší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na 41 163 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2016 je tato částka o patnáct procent nižší.

Ve 21 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje a ve dvou případech byl pod vlivem drog. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit nesprávný způsob jízdy (348 nehod), nepřiměřenou rychlost jízdy (189 nehod) a poté nedání přednosti v jízdě (46 nehod) a nesprávné předjíždění (16 nehod). Celkem 201 dopravních nehod řadíme do kategorie nezaviněné řidičem – jednalo se o střety vozidel s lesní zvěří.

Za první tři měsíce letošního roku jsme vyšetřovali 12 dopravních nehod, při kterých byl účastníkem motocyklista, sedm dopravních nehod, kdy byl účastníkem cyklista a 28 dopravních nehod, kde byl účastníkem chodec.

Dana Čírtková