Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny V lednu poklesl počet dopravních nehod
V lednu poklesl počet dopravních nehod PDF Tisk Email
Neděle, 05 Únor 2017 09:25

 

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřovali v lednu letošního roku 287 dopravních nehod, což je o 85 dopravních nehod méně než za první měsíc roku loňského – vyjádřeno procenty jde o pokles o 23 procent.

 

Při lednových nehodách jeden člověk zemřel a 65 dalších utrpělo lehké zranění. V případě lehkých zranění jde o meziroční pokles o 46 procent. Hmotná škoda vzniklá při dopravních nehodách na vozidlech a ostatním majetku dosáhla částky 14 110 000 korun, což představuje pokles o 33 procent. Při vyšetřování jedné dopravní nehody policisté zjistili, že řidič byl pod vlivem alkoholu.

 

První tragická dopravní nehoda v Kraji Vysočina se v letošním roce stala na Třebíčsku v neděli 15. ledna před sedmou hodinou večer. Policisté integrovaného operačního střediska přijali oznámení o vážné dopravní nehodě s účastí dvou vozidel a chodce u Jemnice ve směru na Moravské Budějovice.  Na místo ihned po přijetí oznámení o dopravní nehodě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Chodec utrpěl při dopravní nehodě těžká zranění, kterým na místě podlehl. U obou řidičů vozidel, jednalo se o automobily Škoda Octavia a Renault, při provedených dechových zkouškách policisté požití alkoholu vyloučili. V případě chodce byla nařízena soudní pitva. Případem se zabývají kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč.

Dana Čírtková