Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Letošní dopravní nehody na Vysočině mají šestnáct obětí
Letošní dopravní nehody na Vysočině mají šestnáct obětí PDF Tisk Email
Sobota, 08 Říjen 2016 00:00

Od začátku letošního roku do konce září policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina vyšetřovali celkem 3 001 dopravních nehod, což je téměř stejný počet jako za stejné období v loňském roce. Při letošních dopravních nehodách zemřelo 16 osob, což je o osm méně než za devět měsíců roku 2015. Při letošních dopravních nehodách se 101 osob těžce zranilo, což představuje pokles o 12 procent oproti počtu těžce zraněných v roce předchozím. Dalších 1 083 osob se při letošních nehodách zranilo lehce, což představuje nárost o čtyři procenta.

Při letošních nehodách vznikla hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku v celkové výši 187 524 000 korun – tato částka představuje mírný pokles výše škody - o devět procent – ve srovnání se stejným obdobím roku 2015.

Při vyšetřování letošních dopravních nehod policisté zjistili, že 125 řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu a další čtyři byli pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek. Mezi nejčastější příčiny letošních dopravních nehod se řadí způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění.

 

Dana Čírtková

 

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Říjen 2016 13:42