Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Evakuovali krajský úřad
Evakuovali krajský úřad PDF Tisk Email
Pondělí, 29 Srpen 2016 15:04

Dnes, v pondělí 29. srpna, přijali policisté po půl jedné odpoledne na tísňové lince 158 oznámení o nálezu podezřelého zavazadla v budově Magistrátu města Jihlavy. Nálezci pojali podezření, že by mohl být v zavazadle nebezpečný obsah. Na místo ihned vyjely policejní hlídky situaci prověřit. Policisté zjistili, že na chodbě budovy je odložen uzamčený kufr a nepodařilo se v blízkosti vyhledat jeho majitele. Rovněž nebylo na základě šetření zjištěno, že by zavazadlo patřilo zaměstnanci magistrátu.

Z důvodu zajištění bezpečnosti bylo proto nutné, aby budovu opustily všechny osoby a současně byl přivolán policejní pyrotechnik.  Evakuace osob byla provedena ve velmi krátké době. Okolí budovy v současné době zajišťují policisté ve spolupráci s městskou policií. Policisté provádějí další nezbytné úkony.

Přivolaný policejní pyrotechnik nalezené zavazadlo a jeho obsah zajistil a zkontroloval, v kufru nebyl nebezpečný obsah. Po provedení všech nezbytných úkonů policisté činnost na místě ukončili a budova magistrátu mohla být znovu zpřístupněna.

Jana Kroutilová