Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Kriminalisté pátrají po totožnosti dívky
Kriminalisté pátrají po totožnosti dívky PDF Tisk Email
Sobota, 27 Srpen 2016 08:45

Mladou dívku se v Třebíči zřejmě pokusili vtáhnout do osobního auta

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč se obracejí prostřednictvím sdělovacích prostředků na širokou veřejnost s naléhavou prosbou o spolupráci při pátrání po totožnosti zatím neznámé dívky.

Kriminalisté hledají tuto dívku v souvislosti s vyšetřováním velice závažného případu násilné trestné činnosti, kterou v souvislosti s nedávným únosem mladé dívky na Jihlavsku vyšetřují kriminalisté na jižní Moravě. V souvislosti s tímto případem se policistům podařilo druhý den po únosu zadržet tři pachatele, všichni byli obviněni a jsou stíhání vazebně. Z dosavadního průběhu vyšetřování ale vyplynuly další závažné skutečnosti, které nyní musí kriminalisté důkladně prověřit. Existuje totiž důvodné podezření, že se muži o únos mladé dívky již jednou pokusili, a to v přesně nezjištěný den - někdy v červenci nebo srpnu letošního roku – u obchodního domu v Třebíči.

K pokusu o únos mělo dojít na parkovišti v prostoru u obchodních domů Albert a Lidl v Třebíči na ulici Znojemská. Tehdy neznámý muž zde měl chytit za ruku dívku, která tudy procházela. Dívka se ale muži vysmekla a podařilo se jí z místa utéct. Mohlo by se jednat o dívku ve věku kolem osmnácti až dvacet let, která měla přírodní hnědé dlouhé vlasy a na sobě měla mít tmavší, možná hnědé kalhoty a mikinu. Kriminalisté se obracejí s touto výzvou zejména na mladou dívku odpovídající popisu, ale také na případné svědky této události, aby se přihlásili policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Dana Čírtková