Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Havárie cisterny s cementem
Havárie cisterny s cementem PDF Tisk Email
Středa, 06 Duben 2016 07:22

Silnice druhé třídy číslo 402 v katastru obce Zašovice je v současné době stále zcela neprůjezdná. Přes celou šíři vozovky leží nákladní vozidlo, jehož řidič zde včera havaroval.

V úterý 5. dubna jel před polednem třiapadesátiletý řidič nákladního automobilu s přívěsem od obce Kněžice ve směru jízdy na Zašovice. Vjel na krajnici, nezvládl řízení vozidla a havaroval. Souprava s cisternou naloženou cementem zůstala ležet na boku přes celou komunikaci. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo.

Na místo vyjeli ihned po přijetí oznámení policisté. Vytyčili objízdné trasy pro osobní vozidla (přes Brtnici) i nákladní automobily (Kasárenská křižovatka – Stonařov – Kněžice) a dopravu na ně odkláněli. Místo dopravní nehody policisté ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Provedenou dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu vyloučili. Řidič nákladního vozidla se dopustil dopravního přestupku, za který mu policisté uložili blokovou pokutu. Okamžitě byla také prováděna veškerá opatření za účelem zprůjezdnění komunikace. Vzhledem k tomu, že řidič nebyl schopen překážku provozu na pozemní komunikaci, kterou způsobil, neprodleně odstranit, bylo rozhodnuto o odstranění této překážky prostřednictvím správce komunikace. Na přeložení nákladu cementu a vyproštění havarovaného nákladního vozidla je nezbytné použití speciální techniky.

Přeložení nákladu a odstraňování havarovaného nákladního automobilu bude probíhat i dnes, silnice je v místě dopravní nehody v současné době stále zcela neprůjezdná. Je tak nezbytné, aby řidiči využívali objízdné trasy a dbali v této lokalitě zvýšené opatrnosti.

Jana Kroutilová