Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Agresivní pojišťovák vydíral klienta
Agresivní pojišťovák vydíral klienta PDF Tisk Email
Úterý, 15 Březen 2016 00:00

Třebíčští kriminalisté objasnili případ, ve kterém spor mezi dvěma muži vyústil ve vydírání s fyzickým násilím. Poškozený utrpěl při napadení zranění a musel vyhledat lékařské ošetření. Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Třebíče, který byl obviněn ze spáchání násilného trestného činu.

Ve středu 9. března přijali policisté ve večerních hodinách trestní oznámení o fyzickém napadení v Třebíči. Šestadvacetiletý muž se stal terčem násilí ze strany o osm let staršího muže. Násilnému útoku předcházel spor ohledně nevrácení finanční částky. Napadený muž měl zranění a musel být ošetřen v třebíčské nemocnici. Prověřování případu převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro spáchání trestného činu. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik. Kriminalisté začali okamžitě provádět operativní šetření, zjistili veškeré dostupné informace k případu a s ním souvisejících věcí. Následující den ráno kriminalisté muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi a umístili ho do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu vydírání,“ řekl npor. Mgr. Josef Vodák, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Oba muži, obviněný a poškozený, se spolu dlouhodobě znají. Vloni v létě se spolu domluvili, že mladší z mužů uzavře smlouvu o životním pojištění, v tom mu měl čtyřiatřicetiletý muž pomoci, protože je zaměstnán jako zástupce finanční společnosti. Vzhledem k tomu, že šestadvacetiletý muž neměl dostatek finančních prostředků, druhý mu nabídl pomoc a první splátku ve výši 1 400 korun za něho uhradil. Smlouva byla uzavřena. Mladší z mužů se ale následně dostal do finanční tísně, splátky přestal platit a na konci letošního února pojistnou smlouvu vypověděl. Když se tuto skutečnost obviněný muž minulý týden dozvěděl, začal ho telefonicky kontaktovat a první platbu požadoval vrátit. SMS zprávami posílal šestadvacetiletému muži výhrůžky a ve středu 9. března za ním po poledni přišel do budovy společnosti v Třebíči, kde v tu dobu mladší z mužů byl. Čtyřiatřicetiletý muž je obviněn z toho, že po předchozích výhrůžkách zaslaných poškozenému za účelem vymáhání dlužné částky, druhého muže v hale objektu firmy fyzicky napadl. Při útoku na něho křičel a důrazně se domáhal peněz. Napadený muž u sebe finanční hotovost neměl, útočník následně násilí vůči němu ukončil a odešel. Zraněný muž poté vyhledal lékařské ošetření a případ byl oznámen policii.

Obviněný muž ještě v minulosti nebyl soudně trestán a po provedení nezbytných procesních úkonů byl ze zadržení propuštěn. Dále je muž stíhán na svobodě, případ kriminalisté vyšetřují.

„Za spáchaný trestný čin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ dodal komisař Josef Vodák.

Jana Kroutilová