Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Policisté žádají veřejnost o spolupráci
Policisté žádají veřejnost o spolupráci PDF Tisk Email
Čtvrtek, 10 Březen 2016 16:54

Třebíčští kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pachatelích, kteří o uplynulém víkendu odcizili v Třebíči vozidlo v hodnotě více než jeden milion korun.

Oznámení o odcizení automobilu přijali policisté v sobotu 5. března. Oznamovatel uvedl, že došlo ke krádeži vozidla Peugeot Boxer, valník s dvojkabinou. Automobil stál odstavený na travnaté ploše vedle hlavní silnice na ulici Hrotovická, v blízkosti areálu firmy Tedom, a to ve směru výjezdu z Třebíče.

Kriminalisté zjistili také podrobný popis odcizeného vozidla. Peugeot Boxer byl v bílé barvě s černou přední maskou a černou ochrannou lištou na bocích kabiny procházející přes spodní část obou dveří. Na automobilu byly umístěny reklamní polepy. Na třístranné sklápěcí korbě byl reklamní polep s textem „CENTRUM UŽITKOVÝCH VOZIDEL“, a to na levé a pravé bočnici. Další reklamní polepy s názvem poškozené společnosti, byly umístěny na dveřích řidiče a spolujezdce. Odkaz na internetové stránky majitele vozidla, byly nalepeny na kapotě. Automobil stál na travnaté ploše od poloviny února, byl zcela nový a neměl registrační značky. Vozidlo mělo zdviženou sklápěcí nástavbu.

Dále kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro spáchání zločinu krádeže. Zajistili a vyhodnotili také záznamy z kamer a zjistili, že krádež vozidla zaznamenala kamera z nedaleké čerpací stanice.

Pachatelé přijeli v sobotu 5. března k odstavenému automobilu Peugeot Boxer těsně před pátou hodinou ráno. Kolem peugeotu nejprve obcházeli, opakovaně odjeli a zase se vrátili. Nakonec zastavili na silnici vedle odstaveného vozidla, peugeot zapřáhli, jeden z pachatelů do něho nastoupil a třináct minut po páté hodině ráno s odcizeným vozidlem taženým za automobilem pachatelů odjeli směrem z Třebíče.

Na základě dosavadního šetření kriminalisté zjistili, že pachatelé na místo přijeli tmavým vozidlem v provedení combi, pravděpodobně se jednalo o značku Audi.

V době, kdy ke krádeži docházelo, projížděla po silnici vozidla, jejichž řidiči by mohli poskytnout důležité informace, rovněž mohlo být některé z těchto projíždějících vozidel vybaveno kamerou, a pořízený záznam, by mohl kriminalistům pomoci. Pozornost mohlo také vzbudit u nějakého občana osobní vozidlo, které v sobotu časně ráno jelo ve směru z Třebíče a táhlo za sebou automobil Peugeot Boxer se zdviženou sklápěcí korbou. Žádáme občany, kteří by mohli poskytnout kriminalistům informace směřující k dopadení pachatelů nebo vypátrání odcizeného vozidla Peugeot Boxer, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Jana Kroutilová