Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Policisté dohlíželi při hokeji na veřejný pořádek
Policisté dohlíželi při hokeji na veřejný pořádek PDF Tisk Email
Neděle, 04 Říjen 2015 21:00

Uvnitř stadionu se snažil podnapilý fanoušek napadnout pořadatele

V souvislosti se sobotním hokejovým utkáním 10. kola WSM Ligy mezi mužstvy HC Dukla Jihlava a Horácká Slavia Třebíč hraným na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, připravili policisté  Krajského ředitelství policie kraje Vysočina policejní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku.

V průběhu utkání byl zjištěn přestupek proti občanskému soužití, kdy jeden z fanoušků napadl na stadionu členy pořadatelské služby a pokusil se napadnout fanoušky hostujícího celku. Muže, který byl pod vlivem alkoholu,  policisté zajistili a následně umístili na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. V průběhu utkání byl zjištěn přestupek na úseku požární ochrany a přestupek proti veřejnému pořádku ze strany fanouška hostujícího celku. K oběma přestupkům došlo v prostorách zimního stadionu. Pachatele těchto přestupků policisté ztotožnili, zajistili a vzhledem k jeho podnapilosti ho umístili na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě. Po skončení utkání byl na ulici Fritzova v Jihlavě zajištěn podnapilý muž, který se zde dopustil přestupku proti veřejnému pořádku.

Po skončení hokejového utkání byl zadokumentován přestupek proti majetku, kdy neznámý pachatel kolem půl deváté večer na ulici Křížová v Jihlavě poškodil nezjištěným způsobem ventilační okno autobusu, kterým byli přepravování fanoušci třebíčského celku. Tři fanoušci byli lehce zraněni od skla z rozbitého okna, kdy dva z nich  byli  ošetřeni v jihlavské nemocnici a po ošetření byli propuštěni.  Majiteli autobusu vznikla škoda v předběžné výši 4 000 korun. Policisté po skončení utkání také dohlíželi na chování skupinky fanoušku hostujícího celku, která čekala v jedné z jihlavských restaurací na noční odjezd vlakového spoje do Třebíče. Jejich pobyt v Jihlavě se obešel bez narušení veřejného pořádku.

Dana Čírtková