Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 2. září
Stíny 2. září PDF Tisk Email
Středa, 02 Září 2015 06:20

Ta ji tedy měla

V pondělí 31. srpna odhalili policisté v Jemnici padesátiletou řidičku z Jindřichohradecka, která usedla za volant s více než dvěma promile alkoholu. Po jedenácté hodině dopoledne zastavila hlídka vozidlo Škoda Felicia jedoucí z ulice Znojemská na ulici Třešňová. U zjevně opilé řidičky provedli policisté dechovou zkoušku, při které ženě naměřili hodnotu 2,23 promile alkoholu. Opakované zkoušky u ní ukázaly hodnoty 2,35 a 2,38 promile alkoholu v dechu. Policisté opilé řidičce další jízdu zakázali a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Žena je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté dále prověřují.

Vypátrali uprchlou dívku

Policisté v Třebíči vypátrali dívku, která v polovině srpna utekla ze zařízení pro mládež. Patnáctiletou dívku nalezli v pondělí 31. srpna po desáté hodině dopoledne na ubytovně na ulici Hrotovická. Při kontrole mladistvé dívky zjistili, že je po ní vyhlášeno celostátní pátrání. Ve středu 19. srpna utekla ze zařízení pro mládež, kde má soudem nařízenu ústavní výchovu. Dívku policisté zajistili a následně předali oprávněné osobě.

Krádež stavebního materiálu

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil v Třebíči uskladněný stavební materiál. Ke krádeži došlo v době od soboty 29. srpna do pondělního dopoledne na ulici Hrotovická. Pachatel odcizil ze střechy budovy ubytovny uskladněný stavební materiál připravený na opravu. Krádeží způsobil škodu přes čtyřicet tisíc korun. Místo činu policisté ohledali, zadokumentovali a v lokalitě provedli šetření. Dále zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu krádeže, po pachateli policisté pátrají.

Jana Kroutilová