Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Více havárií, mrtvých stejně
Více havárií, mrtvých stejně PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Květen 2015 00:00

V průběhu prvních čtyř měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 1 128 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o osmnáct procent.

Letošní nehody si vyžádaly již 11 obětí, což je stejný počet v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkem 25 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo, což představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku pokles o 17 procent. Dalších 374 účastníků utrpělo při letošních nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až duben roku 2014 o devatenáct procent vyšší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na částku převyšující 78 952 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 je o dvaatřicet procent nižší.

Ve 48 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Počet podnapilých řidičů, kteří havarovali, se meziročně snížil o 17 procent. Policisté letos dokumentují i několik dopravních nehod, kdy řidiči, kteří s vozidlem havarovali, usedli za volant v silně podnapilém stavu, kdy výjimkou nejsou hodnoty přesahující dvě promile alkoholu.

Proto policisté Krajského ředitelství policie kraje věnují a v dalším období budou věnovat zvýšenou pozornost v rámci běžného výkonu služby i v rámci vyhlašovaných dopravně bezpečnostních akcích kontrolám řidičů, zda nejsou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Dana Čírtková