Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Více nehod i více mrtvých
Více nehod i více mrtvých PDF Tisk Email
Pátek, 03 Duben 2015 06:45

Na silnicích Vysočiny zemřelo osm osob

V průběhu prvních tří měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 791 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o dvanáct procent. Letošní nehody si vyžádaly již osm obětí, což je o jednu oběť více v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkem 19 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo, což je o 21 procent méně ve srovnání se stejným obdobím roku 2014.

Dalších 284 účastníků utrpělo při nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až březen roku 2014 o 28 procent vyšší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na 60 856 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 je o čtyřiatřicet procent vyšší. Ve 42 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem drog.  Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit rychlost jízdy a způsob jízdy. Poté následuje nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění.

Policisté z dopravních inspektorátu v rámci celého krajského ředitelství od začátku letošního roku do konce března zadokumentovali také 165 dopravních nehod - střetů vozidel s lesní zvěří. Ve 25 případech byl účastníkem dopravní nehody chodec.  K 18 nehodám došlo v průběhu dne a zbývající nehody chodců se staly v noci. Jeden chodec byl při nehodě usmrcen, tři byli těžce zraněni a 19 chodců utrpělo lehké zranění. Pouze ve dvou případech vyvázl z nehody chodec bez zranění.

Dana Čírtková