Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Na silnicích Vysočiny v lednu zemřely čtyři osoby
Na silnicích Vysočiny v lednu zemřely čtyři osoby PDF Tisk Email
Neděle, 08 Únor 2015 00:00

Za první měsíc roku na Vysočině 278 dopravních nehod

V průběhu ledna letošního roku vyšetřovali policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 278 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o třiadvacet procent.

Na zvýšení počtu dopravních nehod se v lednu projevily nepříznivé klimatické podmínky. Lednové dopravní nehody si vyžádaly čtyři lidské životy a celkem pět dalších účastníků se při lednových nehodách těžce zranilo, což představuje oproti lednu roku 2014 nárůst o 25 procent. Celkem 92 účastníků utrpělo při nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden roku 2014 o 33 procent vyšší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na 15 297 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 je o 23 procent vyšší.

Ve třinácti případech policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje.  Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v kraji Vysočina můžeme i v lednu zařadit nepřiměřenou rychlost jízdy a způsob jízdy.

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina budou také v letošním roce v rámci běžného výkonu služby i v rámci mimořádně vyhlašovaných dopravně bezpečnostních akcí zaměřovat svoji pozornost na všechny komunikace, na nichž dochází nejčastěji k dopravním nehodám tak, aby se dařilo snížit jejich počet a především ty nejtragičtější následky – úmrtí a těžká zranění. Kromě toho se budou policisté zaměřovat také na častější kontroly řidičů, zdali neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Dana Čírtková

 

 

Aktualizováno Neděle, 08 Únor 2015 20:02