Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Neukázněné řidiče sledoval ze vzduchu vrtulník
Neukázněné řidiče sledoval ze vzduchu vrtulník PDF Tisk Email
Sobota, 27 Září 2014 00:00

Sedm policejních hlídek Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a policejní vrtulník Letecké služby Policie České republiky se včera odpoledne zapojily do dopravně bezpečnostní akce, která byla prioritně zaměřena na chování řidičů na silnici I/38 a na dálnici D1, a to zejména v úsecích, kde je omezený provoz  a z toho důvodu snížená nejvyšší povolená rychlost. Do akce byla nasazena také tři rychlá vozidla WV Passat a Škoda Superb.

V průběhu tří hodin trvání dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali celkem 84 vozidel a zjistili 37 přestupků, z nichž 36 vyřešili na místě uložením blokové pokuty a jeden oznámili k vyřešení správnímu orgánu do správního řízení.  Čtrnáct řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, pět řidičů nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, dva řidiči neměli převážené děti řádně usazené v dětských sedačkách a pět řidičů vyjelo s vozidlem, které nebylo v řádném technickém stavu.

S podobnými akcemi musí řidiči v Kraji Vysočina počítat také v nadcházejícím podzimním období, a to nejen n dálnici D1, ale také na ostatních silnicích nižších tříd, kde dochází častěji k dopravním nehodám s vážnými následky.

Dana Čírtková