Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Policie a hokej s kometou
Policie a hokej s kometou PDF Tisk Email
Čtvrtek, 07 Srpen 2014 16:23

Policisté zabavili fanouškům zábavní pyrotechniku

Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina realizovali ve středu bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku v Třebíči při přátelském hokejovém utkání mezi domácím celkem SK Horácká Slávia Třebíč a mužstvem HC Kometa Brno.

Vzhledem k dosavadním zkušenostem s diváky hostujícího celku bylo přátelské utkání vyhodnoceno jako rizikové. Část fanoušků HC Komety Brno přijela do Třebíče vlakem, proto se policisté zaměřili na jejich chování již při cestě do Třebíče. Ještě před začátkem utkání byl na ulici Nádražní v Třebíči přistižen při protiprávním jednání jednatřicetiletý muž, který se dopustil přestupku na úseku veřejného pořádku. Vzhledem k tomu, že muž byl v silně podnapilém stavu, vrávoral a ohrožoval tím svoje zdraví a život a navíc měl u sebe podomácky vyrobenou zábavní pyrotechniku neznámého složení, policisté ho zajistili. Provedená dechová zkouška vykázala hodnotu 2,15 promile alkoholu. Muž na výzvu policistů podomácku vyrobenou pyrotechniku vydal a policejní hlídka ho poté eskortovala k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě.

Dalšího muže, který měl v úmyslu pronést dovnitř stadionu pyrotechniku, zjistili policisté na ulici Kateřiny z Valdštejna. Dvaadvacetiletý muž měl u sebe sedm kusů podomácku vyrobené pyrotechniky neznámého složení. Na výzvu policistů pyrotechniku vydal, policisté ji zajistili a muž podal ve věci vysvětlení. Zajištěná zábavní pyrotechnika byla následně předána policejnímu pyrotechnikovi k likvidaci.

„V samotném průběhu  hokejového utkání  narušení veřejného pořádku nedošlo a situaci uvnitř stadionu zvládla pořadatelská služba, naši policisté nemuseli zasahovat,“ doplnil velitel opatření mjr. Bc. Richard Krejčí.

Policisté v souvislosti se středečním zápasem řešili ještě jeden přestupek ublížení na zdraví. Při jízdě vlaku na železniční trati mezi Brnem a Třebíči někdo vyhodil z okna jedoucího vlaku střepy z rozbité lahve. Střep se ale dostal zpět do vagónu a lehce přitom poranil na tváři nezletilého chlapce, který cestoval ve vlaku. Policisté z obvodního oddělení v Třebíči tento případ zadokumentovali jako přestupek a po jeho pachateli pátrají.

Po skončení hokejového utkání policisté dohlíželi na rozchod a rozjezd fanoušků, který se obešel bez problémů. Žádné výraznější komplikace jsme nezaznamenali ani v dopravě.

Dana Čírtková