Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. července
Stíny 26. července PDF Tisk Email
Sobota, 26 Červenec 2014 05:54

Havaroval patnáctiletý chlapec

Ve čtvrtek 24. července havaroval s vozidlem řidič, u kterého policisté zjistili, že je mu teprve patnáct let. Před čtvrtou hodinou v noci jel řidič vozidla Škoda Favorit po silnici v obci Litohoř, na komunikaci u základní školy vyjel mimo vozovku na travnatý pás, kde automobilem narazil do betonového kuželu a dřevěné nádoby na květiny. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Na místo okamžitě po přijetí oznámení vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že řidičem je teprve patnáctiletý chlapec, který samozřejmě ještě nevlastní řidičské oprávnění. Provedenou dechovou zkouškou u něho požití alkoholu vyloučili. Policisté zjistili majitele vozidla, kterým je blízký příbuzný chlapce. Dále řidič nepředložil doklady k vozidlu. Při kontrole vozidla policisté zjistili, že automobil nesplňuje technické podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Automobil si majitel následně převzal. Policisté zjišťují za jakých okolností se chlapec k řízení vozidla dostal, dále šetří také okolnosti a příčinu dopravní nehody. Poškozením betonového kuželu a dřevěné nádoby vznikla škoda přibližně dva tisíce korun. O případu policisté informovali také orgán sociálně právní ochrany dětí.

Na čerpací stanici vyvrátilí stojan

Ve čtvrtek 24. července přijel po sedmé hodině ráno čtyřicetiletý řidič vozidla Škoda na čerpací stanici v Třebíči na ulici Průmyslová. Tankoval pohonné hmoty do automobilu a poté zapomněl na výdejní pistoli, kterou nechal zastrčenou v nádrži vozidla, a při odjezdu z čerpací stanice vyvrátil výdejní stojan. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Nedošlo rovněž k úniku kapalin ani k poškození životního prostředí. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Muž se dopustil dopravního přestupku, za který mu policisté uložili blokovou pokutu.

Opilý řidič narazil autem do domu, z místa nehody ujel a havarovaného vozidla si všimla a zastavila ho policejní hlídka

V pátek 25. července havaroval v obci Stařeč s vozidlem řidič, který z místa dopravní nehody ujel, v Třebíči si poškozeného vozidla všimla policejní hlídka. Policisté automobil zastavili a zjistili, že je řidič navíc opilý a řídil, i když má uložený zákaz řízení všech vozidel. Muž je podezřelý ze spáchání dvou trestných činů. Před jednou hodinou v noci jel dvacetiletý řidič s automobilem Alfa Romeo v obci Stařeč po ulici Horní ve směru od centra. Na přímém úseku komunikace vyjel mimo silnici, kde čelně narazil do zdi domu. Řidič poté z místa dopravní nehody ujel. Po jedné hodině v noci si vozidla, které bylo zjevně poškozené do dopravní nehodě, všimla v Třebíči na ulici Žižkova policejní hlídka. Automobil policisté zastavili. Zjistili, že k poškození vozidla došlo při nárazu do zdi domu v obci Stařeč a dále bylo zřejmé, že je řidič pod vlivem alkoholu. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,05 promile alkoholu. Dále zjistili, že má řidič do října uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Na automobilu vznikla při nehodě škoda přibližně padesát tisíc korun, na poškozené zdi domu byla způsobená škoda předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun. Řidič se dále podrobil lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev, následně ho policisté převezli na obvodní oddělení k podání vysvětlení. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, případ dále prověřují.

Jana Kroutilová