Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Pět zranění při třech nehodách motocyklistů
Pět zranění při třech nehodách motocyklistů PDF Tisk Email
Pondělí, 28 Duben 2014 06:21

Minulý týden policisté v našem kraji zadokumentovali celkem šest dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby těžce zraněny a čtyři utrpěly lehké zranění. Hmotná škoda dosáhla částky 230 000 korun. Alarmující je skutečnost, že celkem pět zranění, z toho dvě těžká,  si v průběhu včerejšího odpoledne vyžádaly tři nehody motocyklů. Tyto nehody mají společného jmenovatele - motocyklisté přecenili své síly a nezvládli řízení.

První nehoda se stala na Třebíčsku. Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč vyjížděli krátce po poledni vyšetřovat okolnosti havárie motocyklu, ke které došlo na silnici v obci Meziříčko. Šestnáctiletý řidič motocyklu Yuki jel po silnici ve směru od obce Šašovice na Domamil a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky. Při projíždění pravotočivé zastávky dostal na štěrku smyk, tento nevyrovnal a narazil přední částí svého motocyklu do svodidel na pravé straně komunikace. Po pádu motocyklu Yuki na zem se motorka odrazila od svodidel a vjela doprostřed komunikace, kde motocykl narazil do přední části motocyklu Yamaha, který řídil šestnáctiletý mladík. Tento motocyklista jel ve stejném směru jako motocyklista, který havaroval. Při nehodě došlo k lehkým zraněním obou motocyklistů. Hmotná škoda dosáhla částky 20 000 korun. Policisté provedli u obou mladíků dechové zkoušky  s negativním výsledkem.

K další nehodě motorkáře vyjížděli policisté na Ždársku patnáct minut před sedmnáctou hodinou. Třicetiletý řidič jel na motocyklu značky Kawasaki po silnici II/357 ve směru od obce Dalečín směrem na obec Písečné. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po vjetí do prudké pravotočivé zatáčky v začínajícím táhlém klesání na mokrém povrchu komunikace nezvládl řízení. S motocyklem dostal smyk a v pádu přejel do protisměru, kde narazil do přední částí protijedoucího osobního automobilu  Škoda Felicia. Toto vozidlo jelo v opačném směru jízdy. Při střetu motocyklu s vozidlem zůstal řidič zaklíněný  pod přední část osobního vozidla. Při dopravní nehodě řidič motocyklu  utrpěl těžké zranění, se kterým musel být leteckou záchranou službou přepraven na traumatologické oddělení do nemocnice v Brně. K žádnému dalšímu zranění nedošlo. U řidiče osobního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U řidiče motocyklu nemohla být z důvodu jeho zranění dechová zkouška provedena, proto byl v nemocnici zajištěn odběr krve. Při střetu motocyklu a osobního vozidla vznikla hmotná škoda ve výši 35 000 korun.

Vážné zranění si vyžádala i třetí nehoda dvou motocyklistek na Žďársku. Nehoda se stala pět minut před sedmnáctou hodinou na silnici II/360. Osmnáctiletá řidička motocyklu Honda 125  jela po silnici od obce Křižanov směrem k obci Pikárec. Po projetí mírné levotočivé zatáčky v mírném stoupání ale již  na přímém úseku komunikace, se plně nevěnovala řízení motocyklu a sjela vpravo mimo komunikaci do travnatého silničního příkopu, kde narazila pravou přední částí motocyklu do listnatého stromu. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla z místa dopravní nehody převezena vozidlem rychlé záchranné služby do nemocnice v Novém Městě na Moravě. Dále došlo k těžkému zranění osmnáctileté spolujezdkyně, která musel být z místa dopravní nehody transportována vrtulníkem letecké záchranné služby do nemocnice v Brně, kde byla hospitalizována. Ke zranění jiných osob nedošlo. U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem.  Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 10 000 korun.

Dana Čírtková