Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Tragická nehoda kamionů na Kasárnách
Tragická nehoda kamionů na Kasárnách PDF Tisk Email
Pátek, 21 Únor 2014 07:38

Kasárenská křižovatka byla celou noc uzavřena

Při střetu dvou nákladních vozidel jeden řidič zemřel, druhý byl těžce zraněn. Policisté z dopravního inspektorátu Jihlava vyjížděli předevčírem večer k vážné dopravní nehodě na frekventovanou křižovatku do katastru obce Markvartice. Oznámení o nehodě jsme přijali večer krátce po osmnácté hodině cestou linky 112. Z oznámení vyplývalo, že na křižovatce silnic I/38 a I/23 v katastru obce Markvartice na Jihlavsku se střetly dva kamiony. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že sedmapadesátiletý řidič nákladního vozidla DAF s návěsem jel po silnici I/23 ve směru od Třebíče na Telč. Tento řidič nerespektoval dopravní značení v daném místě -  dopravní značku stůj dej přednost v jízdě - a vjel do křižovatky v momentě, kdy po hlavní silnici I/38 ve směru od Jihlavy na Znojmo projížděl pětapadesátiletý řidič nákladního vozidla Iveco s návěsem.

Došlo ke střetu obou nákladních vozidel, a to konkrétně předních částí obou vozidel - kabin. Následky nehody jsou fatální. Pětapadesátiletý řidič nákladního vozidla utrpěl těžká zranění, kterým na místě nehody podlehl. Řidič druhého vozidla byl těžce zraněn a musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou na traumatologické oddělení do Nemocnice Jihlava. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 4 800 000 korun.

Na místo vyjel kompletní výjezd územního odboru Jihlava, který si případ tragické nehody převzal. Obě nákladní soupravy na místě dopravní nehody byly z pokynu vyšetřovatele zajištěny pro účely trestního řízení. U řidiče, který na místě nehody zemřel, byla nařízena soudní pitva. Policisté provedli u druhého řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Frekventovaná křižovatka silnic prvních tříd musela být po celou noc zcela uzavřena. Policisté bezodkladně začali stavět objízdné trasy a odkláněli dopravu po okolních silnicích druhých tříd, na kterých měli zejména řidiči nákladních vozidel a autobusů kvůli šířce vozovky a častým zatáčkám problémy při vzájemném míjení. V některých místech se tvořily kolony vozidel, ale k žádné kolizi naštěstí nedošlo. Policejní hlídky prováděly odklon na křižovatce v Želetavě, kde vozidla jedoucí od Znojma sjížděla na silnici II/112 do Nové Říše a poté pokračovala po silnici II/407 přes obec Starou Říši zpět na silnici I/38. Za obcí Hladov policisté odkláněli dopravu od Jihlavy na stejnou trasu silnic druhých tříd, ale v opačném směru. Silnice I/23 se objížděla v obci Předín, kde regulovala provoz další policejní hlídka. Ve Staré Říši bylo na křižovatce umístěno dopravní značení, které signalizovalo, že silnice je v prostoru kasárenské křižovatky neprůjezdná. Kolem třetí hodiny v noci se podařilo umístit dopravní značení i na další místa, takže byly vyznačeny objízdné trasy a policisté úseky preventivně monitorovali, aby nedošlo k žádné další kolizi. V místě se totiž vytvořila hustá mlha a byla zde snížená viditelnost. Ráno kolem půl šesté byl provoz v místě plně obnoven.

Dana Čírtková