Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Dopravních nehod v Kraji Vysočina více
Dopravních nehod v Kraji Vysočina více PDF Tisk Email
Čtvrtek, 05 Prosinec 2013 07:49

V průběhu jedenácti měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 3 387 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o šestnáct procent.

Letošní nehody si vyžádaly již 37 obětí, což je o šest oběti méně v porovnání se stejným obdobím loňského roku, vyjádřeno procenty se letos počet obětí dopravních nehod o čtrnáct procent snížil. Celkem 145 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo. Tento počet těžce zraněných je o osmnáct procent nižší než za stejné období loňského roku. Dalších 1 177 účastníků utrpělo při letošních nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až listopad roku 2012 o dvě procenta nižší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se za jedenáct měsíců letošního roku vyšplhala na 199 938 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2012 je o osm procent vyšší.

 

Ve 183 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit způsob jízdy (1 524 nehod), rychlost jízdy (864 nehod). Poté následuje nedání přednosti v jízdě (270 nehod), a také nesprávné předjíždění (87 nehod). Technická závada měla letos za následek 49 dopravních nehod.

Dana Čírtková