Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Nehod i mrtvých je víc
Nehod i mrtvých je víc PDF Tisk Email
Neděle, 06 Říjen 2013 00:00

V průběhu prvních devíti měsíců letošního roku vyšetřovali policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 2 765 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o dvacet procent.

Letošní dopravní nehody si vyžádaly již 34 obětí, což je o jednu oběť více ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Nejvíce  - deset úmrtí  - si vyžádaly nehody na Žďársku. Celkem 124 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo, což je ve srovnání s rokem předchozím pokles o šestnáct procent.

Dalších 957 účastníků utrpělo při nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až září roku 2012 o čtyři procenta nižší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se letos vyšplhala na 166 680 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2012 je o deset procent vyšší.

Ve 141 případech policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem drog.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit rychlost jízdy a způsob jízdy, poté také nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění.

 

Dana Čírtková