Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 6. srpna
Stíny 6. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 06 Srpen 2013 06:32

Drama se šťastným koncem
Rozsáhlá pátrací akce proběhla v neděli 4. srpna v nočních hodinách v Třebíči. Čtyři desítky policistů, strážníci městské policie, profesionální a dobrovolní hasiči, včetně policejního psovoda, pátrali po pohřešovaném jedenáctiletém chlapci z Třebíče. Výraznou komplikací při pátrání byla skutečnost, že pátrání probíhalo v nočním čase a navíc v době, kdy nad celou Vysočinou řádila silná bouřka provázená silným nárazovým větrem a prudkým deštěm, místy s kroupami. Zejména v lesních porostech tak hrozilo velké nebezpečí pádu stromů nebo jiných úrazů.

Krátce po půl desáté večer jsme přijali na linku 158 oznámení od maminky jedenáctiletého chlapce, že rodina od podvečerních hodin syna pohřešuje. Chlapec měl utéct rodičům po malicherném nedorozumění.

Vzhledem k tomu, že chlapec nikdy v minulosti z domova neodešel, rodina nejdříve pátrala sama v místech, kde by se mohl chlapec schovávat. Obešla také jeho kamarády, ale bohužel bezvýsledně. Okamžitě po přijatém oznámení se začala připravovat pátrací a policisté mezitím prověřovali možnost nasazení policejního vrtulníku. Policisté nejdříve znovu prověřili všechny kamarády chlapce, provedli prověrku zdravotnických zařízení, ale vše bez výsledku.

Před půlnocí se rozjela rozsáhlá pátrací akce v terénu. Po čtyřiceti minutách přišla naštěstí dobrá zpráva. Policisté z obvodního oddělení v Třebíči chlapce našli schovaného v zahradním domku na okraji města. Zahradní domek patří chlapcovým prarodičům. Zahradní domek rodiče při vlastním pátrání také prověřovali, ale v tu dobu se chlapec ukrýval zřejmě někde jinde.

Dítě bylo pořádku, ale bylo jen mírně podchlazené, proto byla na místo přivolána rychlá záchranná služba. Lékař dítě prohlédl a konstatoval, že je chlapec bez zdravotních obtíží a že není nutná jeho hospitalizace ve zdravotnickém zařízení. Pátrací akce byla ukončena a chlapec byl předán rodičům.
Dana Čírtková