Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. července
Stíny 31. července PDF Tisk Email
Středa, 31 Červenec 2013 06:29

Nevrátil nalezený mobil, čelí podezření z přečinu

Nechávat si nalezené věci se nevyplácí a navíc je to trestné. Podezření ze spáchání  přečinu zatajení nálezu v současné době čelí třiačtyřicetiletý muž z Třebíčska, který našel v červnu v Náměšti nad Oslavou mobilní telefon značky Samsung Galaxy. Nález telefonu ale neoznámil a telefon si ponechal pro svoji potřebu.  Kriminalisté z oddělení  analytiky územního odboru Třebíč při prověřování případu zjistili, že ztracený mobilní telefon někdo užívá. Potom už bylo poměrně snadné vypátrat toho, kdo telefon našel a sám jej používá. Policisté z obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou budou případ řešit ve zkráceném přípravném řízení.

 

Nemá ani auto ani peníze

Další případ podvodného jednání na internetu prověřují třebíčští kriminalisté. Dosud nezjištěný pachatel inzeroval 2. června 2013 na internetovém portálu www.mobile.de prodej vozidla Ford Transit 280 K za částku 3 000  EUR.

Na tuto nabídku reagoval padesátiletý muž a přesně podle  požadavku inzerujícího zaslal předem na alkovní účet vedený ve Velké Británii požadovanou  částku ve výši 3 000 EUR. Poté prodejce přerušil veškeré kontakty a do současné doby nezaslal kupujícímu ani vozidlo, ani mu nevrátil hotovost. Zájemce o koupi vozidla tak přišel o více než 80 000 korun.

 

Kriminalisté z odboru analytiky Krajského ředitelství policie kraje Vysočina proto opětovně varují všechny občany, kteří by chtěli reagovat na inzeráty s mimořádně lákavými nabídkami na koupi vozidel, aby neposílali na bankovní účty zřízené zejména u anglických bank finanční prostředky jako různé zálohy na koupi nebo zálohy na převoz nabízených vozidel do České republiky. Ochrání se tak před podvodným jednáním neznámých pachatelů, kteří páchají tuto formu trestné činnosti. Scénář podvodné nabídky bývá vždy velice podobný. Prodávající používá k podvodnému jednání bankovních účtů, které  jsou zřízeny u peněžních ústavu v Anglii.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Pátek, 02 Srpen 2013 06:27