Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. července
Stíny 30. července PDF Tisk Email
Úterý, 30 Červenec 2013 04:37

Dva řídili vozidla pod vlivem

Policisté z obvodního oddělení v Náměšti nad Oslavou kontrolovali v pátek 27. července krátce před polednem řidiče motorového vozidlo Škoda Pickup v obci Tasov. Provedená dechová zkouška ukázala pozitivní výsledkem, a to při první měření hodnotu 0,67 promile a při druhém měření 0,66 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.
Dalšího řidiče kontrovali policisté z Náměště nad Oslavou večer kolem jednadvacáté hodiny v obci Sudice. Šestadvacetiletý muž řídil po místní komunikaci v obci Sudice moped. Orientační dechová zkouška ukázala 1,09 promile alkoholu a opakovaná dechová zkouška pak 1,14 promile alkoholu v dechu. Řidič se přiznal, že před jízdu vypil čtyři jedenáctistupňová piva. Případ budou policisté řešit ve zkráceném přípravném řízení a muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem nýtkové látky.

 

Dva přestupky na Dalešické přehradě

V průběhu uplynulého víkendu policisté z obvodního oddělení Hrotovice početně posílili policejní hlídky v souvislosti s kulturní akcí, která se konala na pláži v Hartvíkovicích.

O dohled na nad protiprávním jednáním na hladině Dalešické přehrady se starala policejní hlídka na motorovém člunu. V průběhu uplynulého víkendu hrotovičtí policisté v okolí obcí Hartvíkovice a Dalešice zjistili celkem jednadvacet přestupků. Ve třech případech hlídka  zastavila řidiče osobních vozidel, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. U třech těchto řidičů se zjištěná hladina alkoholu pohybovala v rozmezí od 0,39 – 0,57 promile.

Dva přestupky řešili uložením blokové pokuty policisté na člunu na hladině přehrady. Jednalo se o přestupky vůdců plavidel, kteří jeli s motorovým člunem po přehradě ve skluzu, což je plavebním řádem přehrady zakázané. Zbývající přestupky se týkaly dopravy – nejčastěji řidiči vyjeli s vozidlem bez platné technické kontroly nebo užili k jízdě vozidlo, které nebylo v řádném technickém stavu.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Čtvrtek, 01 Srpen 2013 07:33