Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. července
Stíny 26. července PDF Tisk Email
Pátek, 26 Červenec 2013 06:15

Zranil se řidič a tři spolujedoucí

Ve středu 24. července došlo před čtvrtou hodinou odpoledne v katastru obce Jemnice k dopravní nehodě. Dvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti jel s vozidlem Chevrolet ve směru jízdy od obce Staré Hobzí. Při projíždění zatáčky dostal pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy s automobilem smyk, vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu a následně do pole. Při dopravní nehodě se zranil řidič, kterého na místě ošetřili zdravotníci. Při nehodě se zranili i jeho tři spolujedoucí, dva z nich byli zdravotnickou záchrannou službou ošetřeni na místě, šestnáctiletý spolujedoucí byl transportován letecky do brněnské nemocnice. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Škodu na vozidle vyčíslili předběžně na padesát tisíc korun. Příčinu a další okolnosti dopravní nehody policisté šetří.

 

Řídil pod vlivem alkoholu

Ve středu 24. července zastavili policisté před půl třetí odpoledne v Třebíči na ulici Koželužská vozidlo Škoda Favorit. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při které dvaašedesátiletému muži naměřili hodnotu 0,63 promile alkoholu, opakovaná zkouška u řidiče ukázala hodnotu 0,66 promile alkoholu v dechu.

Muž požívání alkoholu před jízdou přiznal. Policisté mu další jízdu zakázali a podnapilému řidiči zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Neděle, 28 Červenec 2013 06:56