Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. července
Stíny 17. července PDF Tisk Email
Středa, 17 Červenec 2013 06:22

Opilý mladík napadal příbuzné

V neděli 14. července zajistili policisté v Moravských Budějovicích opilého muže, který napadal svého blízké příbuzné. Na místo byli policisté přivolání před osmou hodinou večer, oznámením, že muž vyhrožuje ostatním, že je fyzicky napadne. K domu vyjela okamžitě policejní hlídka. Policisté zjistili, že opilý muž slovně napadal svého dědu, k fyzickému útoku nedošlo. Vzhledem k tomu, že situace se na místě uklidnila, k protiprávnímu jednání dále docházelo a opilý muž z domu odešel, policisté šetření na místě ukončili a odjeli.
Za hodinu ale k domu vyjížděla policejní hlídka znovu, neboť se opilý muž vrátil a snažil se do domu dostat. Policisté opilého muže zajistili, neboť vznikla důvodná obava, že bude ve svém protiprávním jednání i nadále pokračovat.

Muž se choval velmi agresivně a odmítal se podrobit nezbytným útokům. Policisté mu nasadili pouta a devatenáctiletého muže převezli na obvodní oddělení. Následně u něho provedli dechovou zkoušku, při které muži naměřili hodnotu 2,44 promile alkoholu. Policisté ho poté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

 

Řidič měl téměř tři promile alkoholu

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky čtyřiačtyřicetiletému muži. V pondělí 15. července ho policisté zastavili po druhé hodině odpoledne v Jaroměřicích nad Rokytnou na ulici Poděbradova. Muž řídil nákladní vozidlo Man. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,63 promile alkoholu. Další jízdu opilému muži zakázali a na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Dnes sdělili muži podezření ze spáchání trestného činu.


Jana Kroutilová

Aktualizováno Sobota, 20 Červenec 2013 14:45