Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. července
Stíny 13. července PDF Tisk Email
Sobota, 13 Červenec 2013 07:00

Popsala omítku budovy

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci osmnáctileté ženě z Třebíče. Na začátku května mladá žena před jedenáctou hodinou večer v Třebíči na ulici B. Václavka popsala omítku budovy. Objekt poškodila dvěma růžovým nápisy. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Zanedbává povinnou výživu

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy sedmatřicetiletému muži z Šumperska. V období od července roku 2009 si neplní vyživovací povinnost na svého syna, který žije na Třebíčsku. Na chlapce, kterému je v současné době šest let, má muž měsíčně platit jeden tisíc korun. V daném období zaplatil ve třech platbách různě vysoké částky. Na výživném muž dluží přes třiatřicet tisíc korun.

Úvěrový podvod
Ze spáchání přečinu úvěrového podvodu je podezřelý dvacetiletý muž z Třebíče. V září loňského roku při sjednávání úvěru s finanční společností, uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši čistého měsíčního příjmu.

Do úvěrové smlouvy s předmětem financování televizoru uvedl, že je zaměstnán jako dělník s měsíčním příjmem ve výši třináct tisíc korun. Poté mu byl poskytnut úvěr ve výši téměř pětadvacet tisíc korun. Muž složil zálohu, poté však již splátky nehradil a finanční společnost následně podala na policii trestní oznámení. Policisté začali případ prověřovat a zjistili, že muž byl v době, když úvěrovou smlouvu uzavíral, ve skutečnosti bez zaměstnání a úvěr mu byl poskytnut na základě uvedených nepravdivých informací. Policejní inspektor sdělil mladému muži podezření ze spáchání přečinu úvěrového podvodu.


Napadl svoji známou
Policisté šetří fyzické napadení, ke kterému došlo ve čtvrtek 11. července v Třebíči. Po osmé hodině večer přijali na tísňovou linku 158 oznámení od muže, kterého na ulici Smila Osovského před restauračním zařízením zastavila neznámá žena s tím, že byla napadena. Na místo vyjela policejní hlídka. Policisté kontaktovali ženu, která měla drobná zranění a byla pod vlivem alkoholu. Dále v restauraci nalezli a zajistili opilého muže, který ženu fyzicky napadl. Policisté provedli u obou dechovou zkoušku, u dvaačtyřicetiletého muže naměřili hodnotu 1,73 promile alkoholu, u ženy zjistili hodnotu 2,44 promile alkoholu v dechu. Muže policisté převezli na obvodní oddělení. Sedmatřicetiletá žena byla převezena do třebíčské nemocnice, kde byla ošetřena bez nutnosti hospitalizace. Provedeným šetřením policisté zjistili, že v restauraci muž fyzicky napadl svoji známou, se kterou zde předtím popíjel alkohol. Ženu opakovaně udeřil do hlavy a poté odešel do jiné blízké restaurace. Opilého muže policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví, případ dále prověřují.

 

Opilý řidič

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jednašedesátiletému muži, který řídil ve čtvrtek 11. července v Třebíči vozidlo opilý. Po jedné hodině odpoledne vyjela policejní hlídka k vrátnici firmy, kam přijel dle přijatého oznámení řidič dodávkového vozidla Citroen Berlingo pod vlivem alkoholu. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho naměřili hodnotu 1,28 promile alkoholu. Další jízdu opilému muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Následně policisté sdělili řidiči podezření ze spáchání trestného činu. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 15 Červenec 2013 06:27