Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 28. června
Stíny 28. června PDF Tisk Email
Pátek, 28 Červen 2013 20:40

Řídil bez řidičského oprávnění

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky šestapadesátiletému muži, který řídil vozidlo opilý. Ve čtvrtek 27. června ho policisté zastavili v automobilu Fiat Bravo před jednou hodinou odpoledne v Moravských Budějovicích. Řidič jel po ulici Tovačovského sady. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 1,61 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu 1,59 promile alkoholu v dechu. Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz a v další jízdě již řidič nemohl pokračovat. Dnes mu policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu.

Ve čtvrtek 27. června řídil vozidlo bez řidičského průkazu řidič v Třebíči. Automobil Peugeot zastavila policejní hlídka před devátou hodinou večer na ulici Hrotovická. Vozidlo jelo od ulice Spojovací. Při kontrole policisté zjistili, že řidičem je dvaačtyřicetiletý muž, který na začátku března o řidičské oprávnění přišel z důvodu dosažení dvanácti bodů za předchozí spáchané dopravní přestupky. Další jízdu policisté řidiči zakázali. Dechová zkouška byla u muže negativní. Případ policisté dále šetří.

 

Napadl ženu i její dceru

Ve čtvrtek 27. června vyjela policejní hlídka před sedmou hodinou večer do obce u Moravských Budějovic na základě oznámení, že muž v bytě napadá svoji partnerku. Žena i s dcerou utekly před dům. Muž byl i po příjezdu policejní hlídky velmi agresivní a stále se choval vůči ženě útočně.

Policisté mu v dalším napadání zabránili a muže zajistili. Byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,17 promile alkoholu. Opilého šestadvacetiletého muže policisté eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Dále policisté provedli šetření a zjistili, že muž ženu v domě napadal již v od přibližně pěti hodin večer, a to slovně a poté i fyzicky. Slovně vulgárně urážel i její nezletilou dceru. Žena při útoku neutrpěla zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření. Dále policisté zjistili, že se muž násilného jednání vůči ženě dopouštěl i v minulosti. Na základě shromážděných skutečnostní následně rozhodli o vykázání útočníka ze společného obydlí na deset dní. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Případ policisté dále šetří.


Spiderman kradl

Policisté pátrají po pachateli, který odcizil jízdní kolo z balkonu bytového domu v Třebíči na ulici Tkalcovská. V době od čtvrtečního večera 27. června do páteční třetí hodiny ráno vylezl na balkón bytu ve výšce přes tři metry nad zemí, kde odcizil pánské horské kolo značky Kellys Spider v hodnotě přes čtrnáct tisíc korun. Případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání dvou přečinů, a to krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 01 Červenec 2013 08:22