Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny S autobusem se utrhla krajnice
S autobusem se utrhla krajnice PDF Tisk Email
Úterý, 11 Červen 2013 11:44

Řidič nákladního vozidla dostal smyk a ohrozil v jízdě protijedoucí autobus. Policisté z dopravního inspektorátu územního odboru Třebíč vyjížděli včera krátce před patnáctou hodinou vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, ke které došlo na silnici II/351 u obce Račerovice na Třebíčsku.

Osmadvacetiletý řidič soupravy nákladního motorového vozidla Scania a speciálního nákladního přívěsu určeného pro převoz dřeva jel po této silnici ve směru jízdy od obce Račerovice směrem na Třebíč. V místě mírné levotočivé zatáčky, do jejíhož pravého okraje kolmo vyúsťuje výjezd do areálu bývalých lesnických dílen,  řidič soupravy před odbočením do vjezdu do tohoto areálu dostal s vozidlem smyk. Následkem smyku došlo k vybočení přívěsu do protisměrné části pozemní komunikace. Přitom ohrozil protijedoucí linkový autobus Mercedes - Benz Intouro, který jel ve směru od Třebíče k obci Račerovice. Aby osmačtyřicetiletý řidič autobusu zabránil střetu s protijedoucím přívěsem, strhl řízení prudce vpravo. Autobus poté vyjel vpravo mimo komunikaci a havaroval do pravého silničního příkopu. Ke střetu autobusu s přívěsem ani nákladním vozidlem nedošlo.

Policisté provedli u obou řidičů orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. V době nehody cestovalo v autobuse 28 cestujících. Z autobusu je museli vyprostit přivolaní profesionální hasiči. Při nehodě utrpěla jednačtyřicetiletá cestující v autobuse lehké zranění a po ošetření na místěn byla převezena do nemocnice v Třebíči. V době nehody byla silnice zcela neprůjezdná, poté zde policisté řídili provoz kyvadlově. Další okolnosti a míra zavinění jsou předmětem policejního vyšetřování. Na autobuse vznikla škoda ve výši 55 000 korun.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Sobota, 15 Červen 2013 20:39