Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Obvinili muže z pokusu vraždy
Obvinili muže z pokusu vraždy PDF Tisk Email
Středa, 05 Červen 2013 06:00

Okresní soud rozhodl o vazbě

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství polici kraje Vysočina ve spolupráci s kriminalisty územního odboru Třebíč vyšetřují okolnosti násilného trestného činu, k němuž došlo  v pátek 31. května v nočních hodinách v obci Hartvíkovice na Třebíčsku.

Sedmašedesátiletý muž v jídelně rodinného domu po předchozí slovní rozepři napadl kuchyňským nožem svoji o dva roky mladší manželku.  Způsobil jí bodně řeznou ránu v oblasti hrudníku. Žena musela být převezena s vážným poraněním do brněnské nemocnice.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy ve stádiu pokusu.  Muž byl krátce po činu zadržen a převezen do policejní cely Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Kriminalisté na místě zajistili také nůž, který muž k útoku pravděpodobně použil.

 Pachatele kriminalisté obvinili ze zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vzetí muže od vazby a státní zástupce tento podnět akceptoval. Soudce okresního soudu v Jihlavě v pondělí 3. června dopoledne návrhu státního zástupce vyhověl a rozhodl o vazebním stíhání. Obviněný muž byl proto přímo od soudu eskortován do vazební věznice v Brně. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let.

„S ohledem na skutečnost, že věc je v prvopočátku vyšetřování, k motivu činu ani dalším okolnostem případu se v současné době nebudeme vyjadřovat. V Kraji Vysočina se v letošním roce jedná o osmý případ, který vyšetřujeme nebo prověřujeme jako vraždu,“ uvedl plk. Mgr. Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminalisty Krajského ředitelství polici kraje Vysočina.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Čtvrtek, 06 Červen 2013 08:30