Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. června
Stíny 3. června PDF Tisk Email
Pondělí, 03 Červen 2013 00:00

Opilí řidiči

Opilou řidičku policisté zastavili v pátek 31. května před půlnocí v Třebíči. Žena jela ve vozidle Fiat Punto po ulici Palackého ve směru od ulice Hilbertova. Policisté automobil zastavili a zjistili, že jeho řidička je zjevně opilá. U sedmadvacetileté ženy provedli dechovou zkoušku, při které jí naměřili hodnotu 1,81 promile alkoholu. Opilou řidičku policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Je podezřelá ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykovou látky. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz. Po provedení nezbytných úkonů byla žena ze zadržení propuštěna.

Podnapilého řidiče odhalili policisté také v obci Číchov. Po jedné hodině v noci ho zastavili při jízdě ve vozidle Citroen Berlingo. Policisté provedli u čtyřiatřicetiletého řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,07 promile alkoholu, opakovaná zkouška ukázala hodnotu 0,74 promile alkoholu v dechu. Řidič přiznal, že před jízdou popíjel pivo a slivovici. Policisté mu další jízdu zakázali a na místě muži zadrželi řidičský průkaz. V současné době policisté případ šetří jako podezření ze spáchání dopravního přestupku.

 

Tak mladí a tak opilí

V pátek 31. května provedli policisté v Jemnici a v okolních obcích kontrolu zábavních podniků. Zaměřili se zejména na dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let. V době mezi desátou hodinou večer a půlnocí zkontrolovali devět zábavních podniků. U jednoho z návštěvníků podniku zjistili, že je mu teprve šestnáct let a při dechové zkoušce mladistvému naměřili hodnotu 0,47 promile alkoholu.

Chlapec uvedl, že alkohol koupil v prodejně v Jemnici. Podnapilého mladistvého policisté předali rodičům. Dále budou zjišťovat, kdo požití alkoholu osobě mladší osmnácti let umožnil a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. O případu policisté informovali orgán sociálně právní ochrany dětí.

Další podnapilé chlapce policisté nalezli po osmé hodině večer v Třebíči na ulici Bezručova. Dvěma šestnáctiletým hochům naměřili při dechové zkoušce hodnoty 1,5 a 0,92 promile alkoholu. Dalšímu patnáctiletému chlapci naměřili hodnotu 0,46 promile alkoholu. Policisté provedli šetření a zjistili, že jeden z mladistvých alkohol koupil v třebíčské prodejně a poté víno ostatním chlapcům poskytl, dopustil se tak přestupku. Všechny tři podnapilé mladistvé policisté předali jejich rodičům. Dále zjišťují, kdo mladistvému alkohol v prodejně prodal a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. O případu policisté informovali orgán sociálně právní ochrany dětí.

 

Střet cyklistů s těžkým zraněním

V sobotu 1. června došlo po osmé hodině večer na silnici mezi obcemi Čechočovice a Stařeč ke střetu dvou cyklistů, kdy oba jeli na jízdních kolech ve směru od obce Čechočovice. Po střetu upadli cyklisté na vozovku. Při dopravní nehodě se těžce zranila cyklistka, která byla transportována do brněnské nemocnice. Druhý cyklista byl také zraněn a na ošetření převezen do třebíčské nemocnice. Policisté provedli u cyklisty dechovou zkoušku, při které u něho naměřili hodnotu 1,54 promile alkoholu a opakovaná zkouška u cyklisty ukázala hodnotu 1,64 promile alkoholu v dechu. U cyklistky nebylo možné vzhledem k jejímu zranění dechovou zkoušku provést a policisté nařídili odběr krve. Škoda vznikla při nehodě na obou jízdních kolech i cyklistických přilbách. Jízdní kola byla zajištěna. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali. Příčinu a veškeré okolnosti nehody dále prověřují.
Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 04 Červen 2013 08:32