Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. května
Stíny 25. května PDF Tisk Email
Sobota, 25 Květen 2013 00:00

Dopadli distributorku pervitinu

Třebíčským kriminalistům se podařilo dopadnout ženu, která distribuovala na Jemnicku pervitin. Dalším osobám poskytovala drogu bezúplatně nebo si od ní pervitin kupovali.  

Ženu podezřelou ze spáchání drogové kriminality se podařilo kriminalistům vypátrat na základě jejich velmi dobré operativní činnosti. Nejprve získali poznatky o podezření, že žena drogu distribuuje. Případ začali okamžitě prověřovat a provedli důkladné šetření. V úterý 21. května kriminalisté podezřelou pětadvacetiletou ženu z Jindřichohradecka převezli na policejní oddělení. Dále provedli v místě jejího současného bydliště na Jemnicku domovní prohlídku.

Na základě shromážděných důkazních prostředků zahájil policejní komisař trestní stíhání pětadvacetileté ženy, která byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Jedná se o ženu, která se v minulosti již dopustila majetkové trestné činnosti, a je stíhána na svobodě.

Žena je obviněna z toho, že přibližně v době od loňského prosince poskytla v desítkách případů pervitin minimálně třem osobám.  Množství drogy, kterou prodala, přesáhlo patnáct gramů.

 

Zanedbání povinné výživy

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy osmatřicetiletému muži z Jindřichohradecka. V době od loňského října si do současnosti neplní vyživovací povinnost na svoji dceru, která žije na Jemnicku. Na dvanáctiletou dívku má muž platit měsíčně 1 500 korun a na výživném tak dluží částku dvanáct tisíc korun. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Pachatele krádeže policisté dopadli, zajistili i odcizený mobilní telefon

Třebíčským policistům se podařilo vypátrat pachatele, který v polovině března okradl v kulturním domě v obci Bransouze mladou ženu. Podařilo se jim zajistit i odcizený mobilní telefon, který policisté okradené ženě předali.

V neděli 17. března se v kulturním domě konala zábavní akce. Mezi druhou a třetí hodinou v noci pachatel odcizil z kabelky, kterou měla její majitelka přehozenou přes rameno, v nestřeženém okamžiku, mobilní telefon. Když devatenáctiletá žena zjistila, že telefon nemá, oznámila případ na policii a policisté začali po pachateli pátrat. Na základě provedeného šetření se jim podařilo zjistit, že mobilní telefon odcizil jednadvacetiletý muž z Jihlavska. Telefon muž po dopadení vydal a policisté ho mohli předat zpět jeho skutečné majitelce. Policejní inspektor sdělil muži podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 28 Květen 2013 06:11