Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. května
Stíny 16. května PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Květen 2013 00:00

Měl ji pěknou a vezl ji na kole

V úterý 14. května kontrolovali policisté po druhé hodině odpoledne na úseku silnice mezi Jaroměřicemi nad Rokytnou a Moravskými Budějovicemi cyklistu, který byl zjevně opilý. Po komunikaci nejel plynulým přímým směrem, ale přejížděl ze strany na stranu. U křižovatky na obec Lukov policisté cyklistu zastavili. U devětatřicetiletého muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,81 promile alkoholu, opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu 2,91 promile alkoholu v dechu. Pokračovat v jízdě policisté opilému cyklistovi zakázali. Muž je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku, který policisté oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu.

 

Zapomněl na synka

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy třicetiletému muži z Břeclavska. V době od května roku 2009 si do současnosti neplní vyživovací povinnost na svého syna, který žije v Třebíči.

V daném období uhradil pouze jednu platbu. Měsíčně má muž na sedmiletého chlapce platit částku 1 500 korun a celkově tak na výživném dluží devětašedesát tisíc korun. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Neděle, 19 Květen 2013 22:06