Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. května
Stíny 15. května PDF Tisk Email
Středa, 15 Květen 2013 05:50

Dostal smyk a havaroval

Policisté skupiny dopravních nehod územního odboru Třebíč vyjížděli v pondělí 13. května kolem půl sedmé večer vyšetřovat okolnosti havárie motocyklu. Třicetiletý řidič jel na motocyklu značky KTM Adventure po silnici třetí třídy od obce Zašovice k obci Heraltice. Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal smyk a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde havaroval v levém silničním příkopu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu. Dechová zkouška na alkohol v dechu nebyla z důvodu dodatečného oznámení nehody provedena. Hmotná škoda na motocyklu  dosáhla částky 25 000 korun. Okolnosti havárie policisté nadále vyšetřují.

 

Opilý narazil do lavičky u zastávky

V pondělí vyšetřovali policisté okolnosti dopravní nehody, ke které došlo krátce po jedenácté hodině dopoledne na silnici II/ 360 v obci Střítež u autobusové zastávky. Havaroval zde čtyřicetiletý řidič osobního vozidla Fiat Punto, který jel po silnici od obce Výčapy směrem na Třebíč.

Vzhledem  k jeho silné opilosti nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde čelně narazil do lavičky, která stála vedle komunikace v travnatém pásu. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda na vozidle dosáhla 30 000 korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s 3,04 promile alkoholu, druhé měření ukázalo hladinu 3,11 promile alkoholu. Provedenou lustrací policisté navíc zjistili, že muži byl v pátek 11. května odebrán řidičský průkaz. Muže v podnapilém stavu za volantem stejného vozidla přistihla policejní hlídka také  v pátek v noci v Třebíči. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku a ta ukázala hodnotu 0,90 promile alkoholu. Muži zadrželi policisté řidičské oprávnění a zakázali mu další jízdu. Muž ale usedl za volant znovu a navíc v silně podnapilém stavu.

 

Dana Čírtková

Aktualizováno Čtvrtek, 16 Květen 2013 13:03