Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. května
Stíny 12. května PDF Tisk Email
Neděle, 12 Květen 2013 21:18

Vozidlo řídil chlapec

Třebíčští policisté přistihli při řízení vozidla mladistvého chlapce, který byl navíc pod vlivem alkoholu. V úterý 7. května zastavili po desáté hodině večer v obci Brodce vozidlo Mazda. Při silniční kontrole policisté zjistili, že řidičem je teprve sedmnáctiletý mladík, který samozřejmě ještě není držitelem řidičského oprávnění. Dále provedli u mladistvého řidiče dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 0,2 promile alkoholu. Ve vozidle s ním jel jako spolujezdec ještě osmadvacetiletý muž, který mladistvému chlapci, ačkoli znal jeho věk, řízení vozidla umožnil a dopustil se tak dopravního přestupku, za který mu policisté na místě uložili blokovou pokutu. Dopravního přestupku se dopustil i mladistvý řidič, jeho přestupkové jednání policisté dále šetří, zjišťují také, kdo požití alkoholu osobě mladší osmnácti let umožnil. Dále policisté o případu informovali orgán sociálně právní ochrany dětí.

 

Řidiči pod vlivem alkoholu

O řidičský průkaz přišla řidička, která v neděli 12. května řídila v Třebíči automobil Dacia Logan pod vlivem alkoholu. Policisté ji zastavili po jedné hodině v noci na ulici Brněnská. Při dechové zkoušce policisté naměřili řidičce hodnotu 1,09 promile alkoholu.

Opakovaná zkouška u ní ukázala hodnotu 1,12 promile alkoholu v dechu. Další jízdu policisté řidičce zakázali a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

S více než dvěma promile alkoholu řídil vozidlo v pátek 10. května v Třebíči dvaadvacetiletý řidič. Před půlnocí ho policisté zastavili v automobilu Škoda Octavia na Vaňkově náměstí. Mladý muž jel ve směru od ulice Nádražní. Při kontrole policisté zjistili, že řidič je opilý a provedli u něho dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,29 promile alkoholu. Další jízdu mladému muži zakázali a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. Opilý řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

Pohřešovaného vypátrali během hodiny
V sobotu 11. května přijali policisté po desáté hodině dopoledne oznámení od ženy, která pohřešovala svého manžela. Oznamovatelka měla obavy, že je muž ve špatném psychickém stavu a mohl by být ohrožen jeho život a zdraví. Policisté okamžitě začali po muži pátrat, vytipovali nejpravděpodobnější místa, kde by se mohl nacházet a ta poté prověřovali. Během necelé hodiny nalezli na ulici v Moravských Budějovicích zaparkované vozidlo pohřešovaného a muže poté vypátrali v domě v této lokalitě. K otevření uzamčeného bytu policisté vyžádali asistenci hasičů. V bytě poté policisté pohřešovaného muže nalezli, byl pod vlivem alkoholu a vzniklo důvodné podezření, že by si mohl ublížit. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 3,7 promile alkoholu. Na místo policisté dále přivolali zdravotnickou záchrannou službu, kdy lékař rozhodl o umístění muže do léčebného zařízení, kam byl poté převezen.

Jana Kroutilová

Aktualizováno Úterý, 14 Květen 2013 06:30