Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Drastický nárůst nehodovosti na Vysočině
Drastický nárůst nehodovosti na Vysočině PDF Tisk Email
Pátek, 10 Květen 2013 00:00

Policisté na Vysočině vyjížděli za první čtyři měsíce letošního roku k 1 062 dopravním nehodám. V průběhu prvních čtyř měsíců letošního roku šetřili policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v našem kraji celkem 1 062 dopravních nehod. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se počet nehod zvýšil o třicet procent.

Letošní nehody si vyžádaly již 15 obětí, což je o devět oběti více v porovnání se stejným obdobím loňského roku. Celkem 39 účastníků se při letošních nehodách těžce zranilo. Stejný počet zraněných si vyžádaly loňské nehody v období od ledna do dubna.

Dalších 345 účastníků utrpělo při letošních nehodách lehké zranění. Toto číslo je ve srovnání s počtem lehce zraněných za leden až duben roku 2012 o osm procent vyšší. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a ostatním majetku se vyšplhala na 71 650 000 korun a ve srovnání se stejným obdobím roku 2012 je o dvaadvacet procent vyšší.

V 33 případech policisté při šetření nehody zjistili, že řidič před jízdou požil alkoholické nápoje nebo byl pod vlivem omamných a psychotropních látek.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina můžeme od začátku letošního roku zařadit rychlost jízdy a způsob jízdy. Poté  následuje nedání přednosti v jízdě, a také nesprávné předjíždění. 


Dana Čírtková