Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Objasnili loupežné přepadení
Objasnili loupežné přepadení PDF Tisk Email
Úterý, 07 Květen 2013 00:00

Třebíčským kriminalistům se podařilo velmi rychle objasnit loupežné přepadení, ke kterému došlo minulý týden v Třebíči.

Ve čtvrtek 2. května oznámila po jedné hodině odpoledne žena na policii loupež. Policisté zjistili, že k přepadení, při kterém pachatel požadoval po poškozené pod pohrůžkou násilí peníze, došlo už v ranních hodinách na ulici Smila Osovského. Žena ale měla z pachatele, kterého částečně znala, obavy, a proto s trestním oznámením otálela. Prověřování případu převzali kriminalisté, zjistili od ženy veškeré informace k pachateli a případu. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a začali okamžitě po pachateli pátrat. Na základě získaných informací a velmi dobré osobní a místní znalosti se jim podezřelého podařilo velmi rychle dopadnout.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu v pátek ráno zadrželi a umístili ho do policejní cely. Na základě shromážděných důkazních prostředků následně policejní komisař zahájil trestní stíhání šestatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Jedná se o osobu, která se již v minulosti dopustila majetkové i násilné trestné činnosti. Muž je obviněn z toho, že ve čtvrtek před devátou hodinou ráno na ulici Smila Osovského v prostoru před lékárnou požadoval po ženě pod pohrůžkou bezprostředního násilí finanční hotovost. Přepadená vydala pachateli pět tisíc korun a muž odešel. Při loupeži nedošlo ke zranění ženy. Peníze pachatel použil pro svoji potřebu.

Po provedení nezbytných úkonů byl muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě.

Vloni přijali policisté na Třebíčsku oznámení o třinácti loupežích, z nichž se třebíčským kriminalistům podařilo u šesti dopadnout pachatele a spáchaný zločin objasnit, u čtyř zjistili, že k činu ve skutečnosti nedošlo a přepadení si oznamovatel vymyslel, a po pachatelích tří loupeží kriminalisté dále intenzivně pátrají.

 

Jana Kroutilová

Aktualizováno Pondělí, 06 Květen 2013 20:39