Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Dopravně bezpečnostní akcie Policie ČR
Dopravně bezpečnostní akcie Policie ČR PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Květen 2013 00:00

V noci z úterý na středu se v Kraji Vysočina uskutečnila dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na kontrolu řidičů, zdali před jízdou nepožili alkoholické nápoje nebo neusedli za volant pod vlivem návykových látek.   Policisté se při kontrolách zaměřili také řádné osvětlení cyklistů,  na dodržování ostatních povinností vyplývajících ze zákona o provozu na pozemních komunikacích, na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Do dopravně-bezpečnostní akce se zapojilo celkem 92 policistů dopravní, pořádkové a cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Policisté zkontrolovali v celém kraji 550 vozidel a zjistili 31 přestupků, z nichž 24 vyřešili na místě uložením blokových pokut v celkové výši 9 500 korun. Sedm přestupků pak předali k vyřízení do správního řízení. Tři řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost a za přestupky zaplatili 3 500 korun.

Ve třech případech policisté zjistili přestupky u cyklistů, kteří jeli na neosvětleném jízdním kole. V sedmi případech neměli řidiči vozidlo v řádném technickém stavu. Policisté v rámci akce zadrželi několik podnapilých řidičů a jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem návykových látek. V jednom případě byl alkohol zjištěn u řidiče při vyšetřování dopravní nehody.

Třebíčsko: Tři řidiči pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem drog

Dne 30. dubna před dvaadvacátou hodinou na silnici II/410 v obci Čechočovice policejní hlídka kontrolovala pětadvacetiletého řidiče motorového vozidla BMW. Policisté provedli u řidiče dechovou na alkohol s negativním výsledkem. Orientační zkouškou testerem na přítomnost drog byla u řidiče zjištěna přítomnost návykové látky amphetamin + canabis. Řidič uvedl, že příležitostně užívá pervitin a marihuanu. Policisté mu na místě zadrželi řidičský  průkaz a zakázali další jízdu.

Ve středu 1. května kolem půl čtvrté ráno kontrolovala hlídka na ulici Budíkovická v Třebíči osobní motorové vozidlo  značky BMW. Policisté provedli u devětadvacetiletého řidiče dechovou zkoušku z pozitivním výsledkem, když naměřená hodnota dosáhla hladiny 1,43 promile alkoholu v dechu. Druhá dechovou zkouška ukázala hodnotu 1,39 promile alkoholu v dechu.  

Dalšího řidiče zastavila policejní hlídka v Třebíči na ulici Sportovní. U jednatřicetiletého řidiče osobního vozidla  Citroen C4 provedli policisté dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem - 0,53 promile alkoholu v dechu.

V Želetavě zastavila ve středu krátce po třetí hodině ranní policejní hlídka  osobní vozidlo Opel Astra, které řídil devatenáctiletý řidič. Orientační dechová zkouška ukázala pozitivní hodnotu, a to 0, 42 promile alkoholu. Mladík přiznal, že před jízdou vypil jedno pivo.

 

Dana Čírtková